A Fiumei úti temetőben, a 41-es művészparcellában temethetik el Andy Vajnát

2019.01.27

Csütörtökön, Budapesten temetik el Andy Vajnát a Fiumei úti temetőben.

"A kormány gondoskodik a múlt hét végén elhunyt Andy Vajna temetéséről. A filmügyi kormánybiztos végső nyughelye a budapesti Fiumei úti temetőben lesz" - közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Blikk azt is megtudta, hogy a producer özvegye, Vajna Tímea már a sírhelyet is kiválasztotta. 

"A család kérése volt, hogy Vajna Andrást itt, az ország egyetlen nemzeti emlékhelyén helyezzék végső nyugalomra" - tájékoztatta a portált Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Fiumei úti sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) főigazgatója.

"Kedden érkezett a Miniszterelnökség felkérése az állami temetés bonyolítására, a kollégáim pedig időközben körbevezették az özvegyet a 60 hektáros sírkertben, természetesen autóval. Ennek során az özvegy a sírhelyet is kiválasztotta" - tette hozzá a főigazgató asszony.

A Blikk értesülései szerint január 31-én, csütörtökön tartják Andy Vajna búcsúztatását a Fiumei úti sírkert ravatalozójánál, majd a közeli, 41-es művészparcellában lehet a végső nyughelye, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós rendezők sírja mellett. Értesülésük szerint a filmproducert már elhamvasztották, de hagyományos sírhelye lesz. (FORRÁS:Life.hu)