Lakossági Tájékoztatás: Záhony Temető

2019.03.06

Tisztelt ZÁHONYI Lakosság!


TÉVES INFORMÁCIÓK után a TÉNYEK:

A ZÁHONYI Köztemetőnek új üzemeltetője van, de NEM csak az üzemeltetőt lehet megbízni a temetésszervezéssel, temetőn belüli sírkőmunkálatokkal, sírhelymeghosszabbítással, stb., hanem BÁRMELY temetkezési vállalkozót vagy CÉGET, akit minden esetben a CSALÁD VÁLASZT ki! Aki mást állít, az be akarja csapni Önöket!

Nem csak az üzemeltető szállíthatja el az elhunytat házi elhalálozás esetán, hanem bármely temetkezési cég vagy vállalkozó.

Ne engedjék a nehéz percekben, órákban, napokban befolyásolni vagy becsapni magukat, mert ilyenkor az ember könnyen irányítható! Nagy trauma egy haláleset bekövetkezte, de érdemes körültekintőnek lenniük.

Magyaroszágon a temetkezési törvény tiltja a temetkezési cégek vagy vállalkozók közötti hátrányos helyzetű megkülönböztetést, legyen az üzemeltető vagy csak szolgáltató, ezért sincs temetőn belüli árakban különbség szolgáltató vagy üzemeltető között.

Ha üzemeltető van jelen a temetőn akkor rá is azok a szabályok vonatkoznak, mint egy másik temetkezési szolgáltatóra, mivel az a kegyeleti szerződésben ezek rögzítve vannak, illetve ellenőrizhetőek! 
Pl.: ravatalozás, sírásás, sírbaengedés, hantolás, sír felkoszorúzása, harangozás, sírhelymegváltás, sírmeghosszabbítás, stb. Minden cég számára azonos költségűek akár üzemeltető akár csak szolgáltató.

A temetkezési cégek temetési árai közötti jelentős különbségek a kegyeleti kellékekben keresendők: koporsó, urna, urnakeszon, urnaterítő, fejfa, kereszt, feszület, sírjeltábla, rögfogó, stb, ezért FONTOS, hogy kérjenek temetés előtt árajánlatot legalább két cégtől.

Figyeljék meg a temetkezési vállalkozó segítségadási szándékát, árajánlatát és ezek alapján hozzák meg a döntést, mert nagyon nehéz megkülönböztetni a jólelkű segítségadást és a hátsószándékú segítségadást.

Záhonyban csak a HOSSZÚ & TÓTH TEMETKEZÉS rendelkezik hétköznapi nyitvatartással és ügyfélfogadással 09:00-15:00 között az ügyelet és az orvosi rendelő között, az Ifjúság u. 7. szám alatt (kozmetika mellett).

Cégünk szolgáltatásai nem csak temetési szertartásokra szükülnek le, hanem:

-éjjel-nappali halottszállítás

-temetkezési biztosítási kötvények elfogadása, temetés előfinanszírozása míg a biztosító nem utal 
-virág- és koszorú rendelésének felvétele és kiszállítása a kért helyszínre
-sírkőtísztítás
-sírkőösszerakás
-sírkőszétszedés
-sírkőre fedlap készítés 
-sírkőjavítás
-sírkő süllyedése esetén helyreállítás 
-nyugdíjas, özvegyi papírok kitöltése
-mozgási nehézségek esetén díjtalan házhoz-lakáshoz kiszállás megbeszélt időpontban
-kegyeleti kellékek értékesítése (fejfa cseréje, sírjeltábla újraírása, stb.)
-bankkártyával való fizetés

Egy állandó temetkezési munkatárs minden nap jelen van az irodában és díjtalanul segít megválaszolni a minden temetéssel vagy szolgáltatással kapcsolatos kérdéseiket.

Mindenki számára jár a segély, aki rászorul, NEM temetkezési cégtől függ.

Temetőn belüli munkálatok során az üzemeltetőt köti a kegyeleti szerződés, amiben szereplő temetőn belüli díjak minden temetetkezési vállalkozónak és cégnek ugyanolyan díjú, tehát nem lesz több költsége azért a hozzátartozónak, mert nem az üzemeltetőt akarja megbízni a temetés szervezésével. Aki mást állít annak érdeke származik belőle, és ennek a díját a hozzátartozókra terhelik a későbbiekben.

Záhonyban cégünk már több temetést végzett, tehát ne higgyenek annak, aki szerint csak az üzemeltetőt lehet megkeresni a temetés lebonyolításával. Cégünk köszönetnyilvánítási oldalán név szerint meg is találja záhonyi megbízóinkat.

A jelenleg hatályos temetőn belüli árakat megtalálják Záhony város honlapján vagy honlapunkon vagy itt Facebook oldalunkon.

Minden településen segítjük a hozzátartozókat a nap 24 órájában. Bármikor hívnak munkatársaink készégesen állnak rendelkezésükre.

Mi azért vagyunk, hogy az ügyintézéssel a lehető legtöbb gondot levegyük az ügyfeleink válláról. Célunk az, hogy mindösszesen 2x találkozzunk: a temetés felvételekor és a temetési szertartás ideje alatt. Minden szükséges okiratot beszerzünk, minden ügyintézést elvégzünk, ha kell a virágokat is megrendeljük az Önök kérése alapján.

Önöknek az üzemeltetővel nem is kell találkozniuk, mindent biztosítunk és elvégzünk Önök helyett.

Szükség szerint a biztosítóval is felvesszük a kapcsolatot és előfinanszírozzuk a temetési költségeket, míg a kiutalás megtörténik.

Kegyeleti kellékeinket bármikor meg lehet tekinteni irodáinkban éjjel-nappal:

-KISVÁRDA, Várday István u. 55. 
-ZÁHONY, Ifjúság u. 7.

További információkért kérem látogassanak el személyesen irodáinkba és ne higgyenek az Önöknek rosszat akaróknak.️

Nyitvatartási időn kívül állandó éjjel - nappal (0-24) hívható telefonszámainkon tudunk segíteni:

☎️ +36 45 / 556 999
📱 +36 30 / 495 5997
📱 +36 30 / 338 2159

🌐 www.httemetkezes.hu
📧 info@httemetkezes.hu

KÖSZÖNJÜK, HA MEGOSZTÁSÁVAL SEGÍTI A LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁST!