Üzemeltető kontra kizárólagos üzemeltető

2018.08.27

Egy hozzátartozó téves tapasztalatát szeretnénk megosztani Önökkel:

Szabolcs Szatmár Bereg megyében is vannak települések, ahol üzemeltető van jelen a temetőkben. Ez kétféle lehet: kizárólagos üzemeltető vagy csak üzemeltető! 

Amely temetőben kizárólagos üzemeltető van, az azt jelenti, hogy a temetőn belüli munkákat ők végzik vagy adnak rá engedélyt, viszont ami ettől is fontosabb:

  • Magyarországon bármely temetkezési vállalkozást meg lehet bízni a temetési szertartás megszervezésével,akár üzemeltető akár nem. Ami azt jelenti, hogy megrendeli az adott szolgáltatást, kellékeket, mindent ami összefügg a temetési szertartással és ezt az adott szolgáltató mindent leegyeztet az üzemeltetővel. Így a hózzátartozónak nem is kell, ha nem akar az üzemeltetővel találkozni.
  • Érdemes legalább két helyen személyesen érdeklődni az árak, a szolgáltatás és a segítőkészség miatt.
  • Nincs olyan törvény ami előírná a hozzátartozóknak melyik céget bízzák meg a temetési szertartás megszervezésével, ha Önöknek valaki ezt állítja, az téves információt akar továbbítani vagy érdeke származik belőle.
  • Ha üzemeltető van jelen a temetőben akkor a temetőn belüli árak számára is és más temetkezési cég számára is törvényben meg vannak határozva, se több,se kevesebb nem lehet!
  • A különbség a temetési szertartáshoz szükséges kegyeleti kellékeknél (koporsó,urna,rögfogó,fejfa, kereszt,stb.) mutatkozhat. Ezért is érdemes legalább két helyen érdeklődni.

Megdöbbenve tapasztaltuk a fentieket, ezért jobbnak láttuk megosztani Önökkel.

Bármilyen kérdésük van bizalommal keressék munkatársainkat, állunk rendelkezésükre.