top of page
urna_00012.png

HAMVASZTÁSOS TEMETÉS

Pontos tájékoztató az urnás temetés részleteiről.

Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a nehéz időszak ne jelentsen az érzelmi terheken túl még több megpróbáltatást Önöknek. Az alábbiakban segítségükre szeretnénk lenni abban, hogy a szükséges elintézni valók átláthatók és tervezhetők legyenek.

A szükséges dokumentumok megléte után, Temetésfelvételi irodánkba várjuk Önöket, hogy megbeszélhessük mind az elhunyt, mind az Önök akaratának, kívánságának megfelelően a búcsúztató ceremónia részleteit. 

HAMVASZTÁS

már 175.000.- Ft + áfa-tól

Hamvasztásos temetés ügyintézése

Ruházat megbeszélése

Temető- és időpontválasztás

Temetési árkalkuláció elkészítése

Búcsúztató személy megválasztása

Gyászközlemény feladása

Hamvak kiadása

A hamvasztásos temetés során, a ruházat kérdésében, két lehetőség közül választhat a Gyászoló család vagy a Temettető. Az elhunytat az Európai Uniós szabályoknak megfelelően minimum lepedőben kell előkészíteni a hamvasztásra vagy a Család kérésére lehetőség van ruhában is utolsó útjára indítani az elhunyt személyt. Lepedő irodánkban, a személyes ügyintézés során rendelhető vagy a kívánt ruhát szintén irodánkban vesszük át a Gyászoló családtól, illetve a Temettetőtől.

Ekkor az elhunyt végakarata szerinti vagy az Önök által megjelölt temetőt, esetleg más helyszínt vesszük a búcsúztató szertartás helyszínének. Ekkor a megbeszélés kiterjed arra, hogy új vagy meglévő sírhelybe temetjük -e az elhunytat, illetve urnafalba, kriptába esetleg altemplomba helyezzük végső nyugalomra. Cégünknél elérhetők Biournák is. A temető és egyéb helyszínek kiválasztása után tudjuk összehangolni Önökkel, a búcsúztató személlyel, a választott temetővel és cégünk időbeosztásával a mindenki számára megfelelő temetési időpontot.

Az árkalkuláció kialakításához a temetéshez szükséges kegyeleti kellékeket (pl.: urna, urna keszon, urna leengedő, feszület, gyászszalag, stb.) kell első lépésben kiválasztani. A kegyeleti kellékek mellett a kérhető szolgáltatásokat is ilyenkor jelöli meg a Család vagy a Temettető. Kérhető szolgáltatásaink például a hangosítás, a zenei aláfestés, vagy a ravatalozó használata.

A szolgáltatások körébe tartozik a búcsúztató személy kiválasztása. Világnézet szerint, a Gyászoló Család kérhet egyházi vagy polgári búcsúztató személyt. A polgári búcsúztató személy, a szónok, akivel cégünk veszi fel a kapcsolatot, ám a továbbiakban Ő keresi fel majd Önöket a búcsúztató beszéd részletei miatt. Ezt a szolgáltatást cégünkön keresztül rendelheti meg, de a búcsúztató személyek nem a Hosszú & Tóth Temetkezési Kft. alkalmazottai. Az ő díjazásuk a velük való személyes találkozón kerül elintézésre.

A halálesetről és a temetésről a közösségi oldalunkon, illetve honlapunkon is értesítheti az ismerősöket. E gyászközlemény szövegezésében és feladásában ügyintéző kollegáink adnak segítséget. A messze élő családtagokat, barátokat, ismerősöket Gyászjelentő kézbesítésével tudjuk értesíteni akár elektronikusan is. 

A Család kérésére kiadhatók a hamvak. Ebben az esetben azonban egy hivatalos nyilatkozatot kell kitöltenie annak a személynek, akinél elhelyezésre kerülnek az elhunyt hamvai. A nyilatkozatban vállalni kell a hozzátartozók kegyeleti jogának biztosítását, az az, a megadott címen lehetővé kell tennie a nyilatkozónak a rokonok, ismerősök látogatását az elhunyt földi maradványainál. 

Keressen minket bizalommal, támogató segítségünkre számíthat! 

AJÁNLAT KÉRÉSE

Kérje igényeihez mérten, személyre szabott ajánlatunkat!

Köszönjük! Munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

bottom of page