top of page
Forest

ÜGYINTÉZÉS MENETE

Pontos tájékoztató a temetés teendőiről.

Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a nehéz időszak ne jelentsen az érzelmi terheken túl még több megpróbáltatást Önöknek. Az alábbiakban segítségükre szeretnénk lenni abban, hogy a szükséges elintézni valók átláthatók és tervezhetők legyenek.

A szükséges dokumentumok megléte után, Temetésfelvételi irodánkba várjuk Önöket, hogy megbeszélhessük mind az elhunyt, mind az Önök akaratának, kívánságának megfelelően a búcsúztató ceremónia részleteit. 

Koporsós temetés ügyintézése

Ruházat átvétele

Temető- és időpontválasztás

Temetési árkalkuláció elkészítése

Búcsúztató személy megválasztása

Gyászközlemény feladása

A koporsós temetés ügymenete, a szükséges dokumentumok megléte után, az irodánkba behozott ruházat átvételével folytatható. A ruházat lehet ünnepi vagy kedvenc öltözet is.

Ekkor az elhunyt végakarata szerinti vagy az Önök által megjelölt temetőt vesszük a búcsúztató szertartás helyszínének. Tisztázzuk, hogy új vagy meglévő sírhelybe temetjük -e az elhunytat.

A temető kiválasztása után tudjuk összehangolni Önökkel, a búcsúztató személlyel, a választott temetővel és cégünk időbeosztásával a mindenki számára megfelelő temetési időpontot.

Az árkalkuláció kialakításához a temetéshez szükséges kegyeleti kellékeket (pl.: koporsó, feszület, rögfogó, zsebkendő, gyászszalag) kell első lépésben kiválasztani. A kegyeleti kellékek mellett a kérhető szolgáltatásokat is ilyenkor jelöli meg a Család vagy a Temettető. Kérhető szolgáltatásaink például a hangosítás, a zenei aláfestés, vagy a ravatalozó használata.

A szolgáltatások körébe tartozik a búcsúztató személy kiválasztása. Világnézet szerint, a Gyászoló Család kérhet egyházi vagy polgári búcsúztató személyt. A polgári búcsúztató személy, a szónok, akivel cégünk veszi fel a kapcsolatot, ám a továbbiakban Ő keresi fel majd Önöket a búcsúztató beszéd részletei miatt. Ezt a szolgáltatást cégünkön keresztül rendelheti meg, de a búcsúztató személyek nem a Hosszú & Tóth Temetkezési Kft. alkalmazottai. Az ő díjazásuk a velük való személyes találkozón kerül elintézésre.

Egyházi búcsúztató esetén a körzetileg illetékes plébánost kell megkeresni és felkérni a búcsúztatásra. Abban az esetben is őt kell felkeresni, ha nem ő lesz a választott búcsúztató pap. Ilyenkor ugyanis az Ő engedélye szükséges ahhoz, hogy egy másik pap végezhesse a búcsúztatást. Természetesen ebben is segítünk és egyeztetünk Önök helyett.

A halálesetről és a temetésről a közösségi oldalunkon, illetve honlapunkon is értesítheti az ismerősöket. E gyászközlemény szövegezésében és feladásában ügyintéző kollegáink adnak segítséget. A messze élő családtagokat, barátokat, ismerősöket Gyászjelentő kézbesítésével tudjuk értesíteni akár elektronikusan is.

Keressen minket bizalommal, támogató segítségünkre számíthat!

bottom of page